Natural Wines

Franciaországban a Vins Naturels, ahol az engedélyezett borászati anyagok és eljárások listája igen rövid: kén-dioxid (SO2). Engedélyezett kénszint: vörösborok ≤ 30 mg/liter, fehérborok ≤ 40 mg/liter.
A technológiája nem igényel gépeket, vagy vegyi anyagokat, az ökoszisztémára bízza a legtöbb munkát. Szántás helyett olyan talajtakaró növényeket alkalmaznak, melyek megnyitják a talajt, így segítve annak légzését, majd végül tápanyagként szolgálnak az ültetvény számára. Egy tökéletesen működő ökoszisztémában nem kell mesterségesen írtani a kártevőket, hisz ott megjelennek azok ellenségei, így állítva be a természet egyensúlyát.
A jelenlegi uniós jog nem tartalmazza az organikus / ökológiai / természetes bor definícióját, és nem teszi lehetővé, hogy ezen kifejezések megjelenjenek bármely bor címkéjén. Amikor az emberek az ökológiai borról beszélnek, nem tesznek különbséget a bor készítési módja között. Ez azért fontos, mert a borokat ökológiailag termesztett szőlőből is különféle módon lehet elkészíteni.

1–12 termék, összesen 57 db

Shopping Cart
Scroll to Top