A rizling vagy riesling

A múlt hónapban kezdtük Dr. Bürklin-Wolf belépő Rieslingjével. Most itt a folytatás a legjobb területek nagy ismeretlenjével. Nagy, mert sokak szerint a burgundi chardonnay egyetlen riválisa a legnagyobb fehérbor címért, és nyerésre áll. Ismeretlen annak ellenére, hogy itthon is akad bőven rajnai. Mert hiába ismerjük jól a hazai rajnaikat, aki életében először kóstol komolyabb német rieslinget, valószínűleg azt fogja mondani, hogy ez két különböző fajta. Ahogyan a tokaji aszúkat az aromák gazdagsága mellett a magas sav- és cukortartalom összjátéka teszi egyedülállóan naggyá, úgy a német rieslingek gyümölcsösségét is ez a szép feszültség alapozza meg. Amikor először kóstolunk „echte” rieslinget, olyan, mintha konzervzene után a nagybőgő húrjai a fotelünk mellett rezdülnének meg. A magas savak bántóak lehetnének, ám némi maradék cukor mellett egyensúlyt teremtő balanszként hatnak. A hosszú tanulási folyamat eredményeként ma már kétségtelenül gyönyörű száraz rieslingek készülnek. De ha belevágunk a rieslingezésbe, ne ijedjünk meg egy csipetnyi maradék cukortól.

A múlt hónapban kezdtük Dr. Bürklin-Wolf belépő Rieslingjével. Most itt a folytatás a legjobb területek nagy ismeretlenjével. Nagy, mert sokak szerint a burgundi chardonnay egyetlen riválisa a legnagyobb fehérbor címért, és nyerésre áll. Ismeretlen annak ellenére, hogy itthon is akad bőven rajnai. Mert hiába ismerjük jól a hazai rajnaikat, aki életében először kóstol komolyabb német rieslinget, valószínűleg azt fogja mondani, hogy ez két különböző fajta. Ahogyan a tokaji aszúkat az aromák gazdagsága mellett a magas sav- és cukortartalom összjátéka teszi egyedülállóan naggyá, úgy a német rieslingek gyümölcsösségét is ez a szép feszültség alapozza meg. Amikor először kóstolunk „echte” rieslinget, olyan, mintha konzervzene után a nagybőgő húrjai a fotelünk mellett rezdülnének meg. A magas savak bántóak lehetnének, ám némi maradék cukor mellett egyensúlyt teremtő balanszként hatnak. A hosszú tanulási folyamat eredményeként ma már kétségtelenül gyönyörű száraz rieslingek készülnek. De ha belevágunk a rieslingezésbe, ne ijedjünk meg egy csipetnyi maradék cukortól.

A múlt hónapban kezdtük Dr. Bürklin-Wolf belépő Rieslingjével. Most itt a folytatás a legjobb területek nagy ismeretlenjével. Nagy, mert sokak szerint a burgundi chardonnay egyetlen riválisa a legnagyobb fehérbor címért, és nyerésre áll. Ismeretlen annak ellenére, hogy itthon is akad bőven rajnai. Mert hiába ismerjük jól a hazai rajnaikat, aki életében először kóstol komolyabb német rieslinget, valószínűleg azt fogja mondani, hogy ez két különböző fajta. Ahogyan a tokaji aszúkat az aromák gazdagsága mellett a magas sav- és cukortartalom összjátéka teszi egyedülállóan naggyá, úgy a német rieslingek gyümölcsösségét is ez a szép feszültség alapozza meg. Amikor először kóstolunk „echte” rieslinget, olyan, mintha konzervzene után a nagybőgő húrjai a fotelünk mellett rezdülnének meg. A magas savak bántóak lehetnének, ám némi maradék cukor mellett egyensúlyt teremtő balanszként hatnak. A hosszú tanulási folyamat eredményeként ma már kétségtelenül gyönyörű száraz rieslingek készülnek. De ha belevágunk a rieslingezésbe, ne ijedjünk meg egy csipetnyi maradék cukortól.

A múlt hónapban kezdtük Dr. Bürklin-Wolf belépő Rieslingjével. Most itt a folytatás a legjobb területek nagy ismeretlenjével. Nagy, mert sokak szerint a burgundi chardonnay egyetlen riválisa a legnagyobb fehérbor címért, és nyerésre áll. Ismeretlen annak ellenére, hogy itthon is akad bőven rajnai. Mert hiába ismerjük jól a hazai rajnaikat, aki életében először kóstol komolyabb német rieslinget, valószínűleg azt fogja mondani, hogy ez két különböző fajta. Ahogyan a tokaji aszúkat az aromák gazdagsága mellett a magas sav- és cukortartalom összjátéka teszi egyedülállóan naggyá, úgy a német rieslingek gyümölcsösségét is ez a szép feszültség alapozza meg. Amikor először kóstolunk „echte” rieslinget, olyan, mintha konzervzene után a nagybőgő húrjai a fotelünk mellett rezdülnének meg. A magas savak bántóak lehetnének, ám némi maradék cukor mellett egyensúlyt teremtő balanszként hatnak. A hosszú tanulási folyamat eredményeként ma már kétségtelenül gyönyörű száraz rieslingek készülnek. De ha belevágunk a rieslingezésbe, ne ijedjünk meg egy csipetnyi maradék cukortól.

A múlt hónapban kezdtük Dr. Bürklin-Wolf belépő Rieslingjével. Most itt a folytatás a legjobb területek nagy ismeretlenjével. Nagy, mert sokak szerint a burgundi chardonnay egyetlen riválisa a legnagyobb fehérbor címért, és nyerésre áll. Ismeretlen annak ellenére, hogy itthon is akad bőven rajnai. Mert hiába ismerjük jól a hazai rajnaikat, aki életében először kóstol komolyabb német rieslinget, valószínűleg azt fogja mondani, hogy ez két különböző fajta. Ahogyan a tokaji aszúkat az aromák gazdagsága mellett a magas sav- és cukortartalom összjátéka teszi egyedülállóan naggyá, úgy a német rieslingek gyümölcsösségét is ez a szép feszültség alapozza meg. Amikor először kóstolunk „echte” rieslinget, olyan, mintha konzervzene után a nagybőgő húrjai a fotelünk mellett rezdülnének meg. A magas savak bántóak lehetnének, ám némi maradék cukor mellett egyensúlyt teremtő balanszként hatnak. A hosszú tanulási folyamat eredményeként ma már kétségtelenül gyönyörű száraz rieslingek készülnek. De ha belevágunk a rieslingezésbe, ne ijedjünk meg egy csipetnyi maradék cukortól.

Shopping Cart
Scroll to Top