There is nothing to show here!
Slider with alias aboutus not found.

RÓLAM

„A bor egyfajta diplomáciai nagykövet. Lényege az ember, aki termeszti a szőlőt, félti, gondozza, mint gyermekét, majd elérkezvén a várva-várt pillanathoz, kellő tisztelettel kóstolja az új termést. A jó borszakértő pedig segít feloldani a komplexitást, és a minőségi célok felé vezeti a kezét.”

Póta Richárd

Szerepem a szakmában

Sommelier

Amit csinálok

A szakmai minőségbiztosítás keretében jelenleg a DemiJohn Bor és Delikát felépítését végzem több éves nemzetközi és hazai borszakértői tudásom hozzáadásával.

Az érték, amit hozok

Számos hazai és nemzetközi borokkal foglalkozó vállalkozás fejlesztésében vettem részt, ahol a szakmai csúcsminőség képviselete; érték megteremtése volt elvárt.

Ezen tapasztalataimmal, illetve a gasztronómia, és a turizmus egyéb területein megszerzett tudásommal, képes vagyok támogatni a hazai borágazat nemzetközi szintű presztízsének emelését. Véleményem szerint a magyar bor imázs megteremtésének alapja a magyar csúcsborászatok borainak népszerűsítésén keresztül lenne megteremthető.

Szakmai és tanulmányi háttér

Nemzetközi és hazai munkáim során jelentős szakmai tapasztalatot szereztem borértékesítés terén és vendéglátás magas szintű képviselésében. Pályafutásomat folyami hajózással kezdtem, melynek során elsajátítottam a magas minőségű vendéglátás alapjait, később ezt a tudást kamatoztathattam Angliában fine dining területen. Kis időre ugyan de Gordon Ramsay éttermének működésébe is betekintést nyertem és szakmai tudásomat szélesítettem ezáltal. Ez idő alatt megismerkedtem a borok világával. Magyarországra visszatérve csatlakoztam Magyarország vezető borbárjának csapatához. Későbbiekben részt vettem egy hazai borbár üzleti fejlesztéseinek, bővítéseinek és üzletkialakításának folyamataiban.

Szakmai sikereimet ügyfél orientáltságomnak, üzleti beállítottságomnak, megbízhatóságomnak, teherbíró képességemnek köszönhetem.

Szakmai képesítéseim

  • Arany Kalászos Gazda
  • WSET ; Felsőfok
  • Felsőfokú Külkereskedelmi Ügyintéző és Vámügyintéző
Póta Richard
Shopping Cart
Scroll to Top